Üye Sendikalardan / Azerbaycan Metal İşçileri Federasyonu Genel Kurulu’nu yaptı


Ali Gumbatov
Azerbaycan Metal İşçileri Federasyonu Genel Başkanı

12 Eylül 2012 tarihinde, Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de, Azerbaycan Metal İşçileri Federasyonu’nun IV. Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı. Ocak 2012’de başlayan seçim kampanyası bu genel kurulla tamamlandı.

Azerbaycan Metal İşçileri Federasyonu Başkanlığına oybirliği ile Ali Gumbatov yeniden seçildi. Genel Kurul’da 45 üye organizasyonu ve 10133 sendika üyesini temsilen 46 delege, ayrıca Azerbaycan Sendikalar Konfederasyonu Başkan Yardımcısı D. Alhasov da katıldı. Genel Kurul çalışmalarına tebligat onayı yapıldıktan sonra başlandı.

Azerbaycan Metal İşçileri Federasyonu faaliyet raporu istişaresine katılanlar arasında “Truboprokat” Kamu Kuruluşu Genel Merkezi Başkanı G. Mamedov,  “Detal Alüminyum” Genel Merkezi Başkanı M. Osmanova, Surahansk Makine İmalat Fabrikası Genel Merkezi Başkanı M. Magomedov, “Bakinskiy Rabochiy” Makine İmalat Fabrikası Genel Merkezi Başkanı M. Mamedov da yer aldı. Konuşma yapan delegeler AMSF’nin faaliyetlerini değerlendirdiler, ”işçi ve işçi ailesinin hakları, istekleri konusunda önemli ve yararlı faaliyetlerde bulunulduğunun, aynı zamanda birtakım eksikliklerin” altını çizdiler.

Federasyon çalışmalarının “başarılı” olduğu oybirliği ile kabul edildi. Federasyon Merkez Komitesine her bir sanayi kolundan temsilci olarak, AMSF uzmanlık hizmetine 25 uzman seçildi. Genel Kurulda ayrıca Azerbaycan Metal Sendikaları Federasyonu’nun önümüzdeki 5 yıllık faaliyetlerinin yer aldığı beyanname de onaylandı. 12 Eylül 2012 tarihinde, yeni kadro ile AMSF Merkez Komitesi 1. oturumu gerçekleşti. Bu oturumda 7 kişilik Yürütme Kurulu ve Federasyon Başkan Yardımcısı olarak Feyzulla Asadov seçildi.