Üye Sendikalardan / Metalurji ve Maden İşçileri Sendikası

İşyeri Temsilcilikleri İçin Öneriler;

7 Ekim “İnsana Layık Emek İçin Dünya Hareket Günü” çerçevesinde, Ukrayna Metalurji ve Maden İşçileri Sendikası Merkez Komitesi(UMMİS MK) “taşeron işçiliğe hayır!” sloganı ile yuvarlak masa toplantısı yaptı. Söz konusu toplantıya sendika genel merkezinde ve şubelerde görev yapan ekonomi, hukuk uzmanları, işçi hakları müfettişleri ve işyeri temsilcilikleri başkan yardımcıları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Ukrayna Metalurji ve Maden İşçileri Sendikası Merkez Komitesi (UMMİS MK) Genel Başkanı Vladimir Kazachenko yaptı. Kazachenko konuşmasında, taşeron işçiliğin iş ilişkilerinde özellikle üretim-imalat alanında, günümüzün en önemli problemi olduğunun altını çizdi. Kazachenko ayrıca, Profesyonel Birlikler Federasyonu ve Ukrayna Meclisi arasındaki genel anlaşma ile ilgili görüşmeler hakkında detaylı bilgi verdi. Genel anlaşma kabul edildikten hemen sonra, Maden Metalürji Kompleksi (MMK) İş Kolları Anlaşması ile ilgili görüşmelere başlanacağını, şu anda görüşmelerin zamanı hakkında anlaşma sürecinde olunduğunu söyledi.

Sosyo-ekonomi, yasal koruma ve iş ilişkileri yöneticisi V. Talova konuşmasında Ukrayna’da taşeron işçilik uygulaması ve MMK iş yerlerindeki alışılmamış çalışma usulünün özellikleri hakkında bilgi verdi.

Yasal İş Baş Denetçisi O. Zubets ise, “Halkın İstihdamı Ukrayna Kanunu 36. ve 39b maddeleri” ile ilgili detaylı bilgi verdi ve diğer ülkelerdeki taşeron işçilik uygulamaları hakkında bilgilerini paylaştı.

Toplantıda katılımcılar kiralık işçilerin yasal koruması ve mahkemeleri ile ilgili tecrübelerini paylaştılar. Dnepropetrov bölge komitesi yasal iş baş denetçisi O. Arhipova, Krivozhorsk il komitesi başuzmanı S. Uzlov, “Severnıy GOK” Kamu Şirketi işyeri Temsilciliği Başkan Yardımcısı G. Pilipenko, “Azovstal MK” Kamu Şirketi Hukuk danışmanları T. Aksenova ve T. Shalamova, taşeron işçilik ile ilgili farklı uygulamalar, UMMİS üyeliklerin korunması, işten çıkarılmakta olan işçiler için toplu sözleşme garantisi konuları hakkında konuşmalarını yaptılar.

Yasal İş Baş Denetçisi V. Sherbak ve Baş Uzman P. Pisarev (Zaporozh Bölge Komitesi) işyeri temsilciliğinin liderlik özelliklerinden bahsettiler. Ayrıca günümüzde işyeri temsilcilerinin toplu sözleşme sürecine katılabildiği ve işverenle sürekli ve stresli görüşmeler yapmak zorunda kaldığının altını çizdiler.

Yuvarlak masa toplantısı sonuç bildirgesinde UMMİS şubelerinin taşeron uygulaması için, yeni düzenlenen “Halkın İstihdamı Hakkında” Ukrayna Kanunu şartlarının etkileri ile ilgili öneri proje hazırlanması yer aldı. Projenin, gerçekleştirilecek ilk Merkez Komitesi Başkanlar Kurulunun onayına sunulması kararlaştırıldı.

Ukrayna Uçak Sanayi İşçileri Sendikası Genel Başkanı Yarema Jugaeviç, sendika temsilcileri ve
üyeleri ile birlikte uçak fuarını ziyaret etti.

Ukrayna Uçak Fuarı’nın açılışı 27 Eylül 2012 tarihinde festival havasında yapıldı. Açılışı, Ukrayna Başbakanı Birinci Yardımcısı Valeriy Horoşkovskiy, Devlet Mülkiyeti ve Kurumsal Haklar Devlet Ajansı Başkanı Dmitriy Kolesnikov Ve Kamu İşletmesi “Antonov” Fabrikasının Genel Müdürü-Baş Mühendisi ve ayrıca “Ukrayna Kahramanı” unvanına sahip, Ukrayna Ulusal Bilimler Akademisi üyesi Dmitriy Kiva gerçekleştirdi.

Uçak fuarı binlerce kişi tarafından ziyaret edildi.

Fuarda uçak sanayisinde faaliyet gösteren birçok işletme kendi ürünlerini sergileme fırsatını buldu. Bu işletmeler şunlardır: “Motor Sich” A.Ş.; Kamu Fabrikaları“Antonov”, “İvchenkoProgress”, “HMZ FED”, “Novator”, “Krasilov Alet Fabrikası”, “GosKKB Luch”, “Motor Fabrikası Artem”; kolektif işletme “Radioizmeritel”, “Elektropribor” A.Ş. ve diğerleri. Ayrıca uçak fuarının açık olduğu süre boyunca “AN” ve diğer model uçaklar da gösteri yaptı.

Uçak fuarının ziyaretçileri arasında ayrıca Ukrayna’nın ikinci Cumhurbaşkanı Leonid Kuçma da vardı. Uçak fuarı 1 Ekim 2012 tarihinde son buldu.

Bu tip iş gezileri, gençlerin iş ortamına adaptasyon sağlaması, uzmanlık bilgilerini daha da geliştirmelerine ve bizim iş kolunun geliştirilmesinde bireysel katkı sağlamasına sebep olmaktadır.

Ukrayna Uçak Sanayi Fabrikası Gençleri tecrübelerini paylaşıyor.

Ekim ayında kamu işyeri “FED” Harkov Makine İmalat Fabrikasının genç uzmanları, gençlik kurulu üyeleri “Motor Sich” Zaporozhye fabrikasını ziyaret ettiler.

Genç uzmanların çalışma süreci çerçevesinde, gençlik kurulu ve genç mühendisler Zaporozhye bölgesine iş gezisinde bulundular. Bu iş gezisinin amaçlarından biri, “FED” ile sıkı işbirliği kuran Ukrayna’nın havacılık iş kolunda lider işyeri olan “Motor Sich”in çalışmaları hakkında bilgi almak idi. Gençlik kurulunun vazifesi, fabrikaya yeni başlayan ve çeşitli departmanlarda görev alan gençlere iş ortamında kendilerini konforlu hissetmeleri, birbirleriyle anlaşmaları, her çalışanın ortak amacı doğrultusunda ve uçak imalatı gibi önemli bir iş kolunun geliştirilmesinde katkı sağlama imkânı olduğunu anlatmaktı.

Metroloji yönetimi ziyaret edildi ve orada metroloji uzmanların işlerinin özgüllüğü ve çalışırken kullandıkları malzemeler anlatıldı. Daha sonra, test atölyesine gidildi, yeni nesil stantlar gösterildi, motor test yöntemi anlatıldı ve merak edilen tüm sorulara cevaplandırıldı.

Bir sonraki durak ise, uçak motoru montajının tüm sürecinin görüldüğü montaj atölyesiydi. Harkov Havacılık Enstitüsü’nden mezun olan gençlerin gördüklerinden etkilendi. Atölye gezisine rehberlik eden 11. atölye teknoloji uzmanı Sergey Radkov, motor modellerini, detay özelliklerini ilgi ile anlattığı için gururlandıklarını belirtmek istediler. Uzmanımızın istediği işi yaptığı, bilgilerini aktarmaktan büyük keyif aldığı gözlendi. Bu, bizim genç uzmanlarımızın Zaparozhye meslektaşlarından eksik kalmadığının kanıtıdır.

Zaporozhye sokaklarında gezinirken, Dniyepr nehrin kıyılarında toplu fotoğraf çekimleri yapıldı ve sonra da Harkov şehrine iyi duygularla, bir bütün ve büyük kolektif olduğumuzu anlamanın heyecanıyla döndük.

Bu organizasyon ve iş gezisine destek veren Fabrika Yöneticilerine, “FED” Harkov Makine İmalat Sanayi Sendika Komitesine büyük şükranlarımızı belirtmek istiyoruz. Bu tip iş gezileri, gençlerin iş ortamına adaptasyon sağlaması, uzmanlık bilgilerini daha da geliştirmelerine ve bizim iş kolunun geliştirilmesinde bireysel katkı sağlamasına ve en önemlisi de bu gençlerin “FED”çi olmalarından dolayı gurur duymamıza sebep olmaktadır.