Güncel Haberler / GÜRCİSTAN İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONUNA ZİYARET

24-28 Mart tarihlerinde Genel SekreteriMİZ Mehmet Soyupek Gürcistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nu ziyaret ederek UAMİF çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Genel SekreteriMİZ Mehmet Soyupek; 24-28 Mart tarihlerinde Gürcistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nu ziyaret etti. Ziyaretinde karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. Federasyonumuz çalışmaları hakkında bilgi veren Mehmet Soyupek; Gürcistan’ın UAMİF içinde aktif bir ülke olduğuna vurgu yaptı. Gürcistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Pitriaskvli de ziyarette Gürcistan Sendikal Hareketini anlattı.

Genel Sekreterimiz Mehmet Soyupek Rustavi’deki Metalurji Sanayisi Sendikası’na bağlı iş yerlerini ziyaret ederek bölgedeki Konfederasyon bölge temsilciliğinde iş yeri temsilcileri ile buluşarak brifing verdi. Soyupek burularda yaptığı konuşmasında; Avrasya ülkelerinin artık eskisi gibi olmadığını, hızla geliştiğini ve kalkındığını bu doğrultuda çalışanların da büyümeden pay almaları gerektiğini belirterek; “UAMİF olarak bizler 20 yıl önce üyelerimizin hem maddi hem de sosyal refahının standartların üstüne çekilmesi için bir araya geldik. Bu konuda Avrasya ülkelerinin hiç olmazsa sermayedarlar, çok uluslu şirketler kadar bir araya gelmeleri gerektiği noktasından hareket ettik. Nihayet 19 ülkede 20 milyon üyeye ulaştık. Avrasya metal işçilerinin önemi her geçen gün daha fazla hissedilmektedir. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın önderliğinde UAMİF bugün dünyanın en büyük kuruluşlarından biri olarak yeni projelerle Avrasyalılara hizmet etmeye devam etmektedir” dedi.