Güncel Haberler / UAMİF 20. YILINI KUTLUYOR

Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu (UAMİF)yönetimi Başkortistan Makine İşçileri sendikasının düzenlediği Genç İşçiler Kurultayı’na katılarak kuruluşun 20.yılında yapılması planlanan 20. Yıl etkinliklerine start verdi.


Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu (UAMİF) üyesi Tüm Rusya Makine İşçileri Sendikası üyesi Baqşkortistan Makine İşçileri sendikası ile birlikte Uluslararası Gençlik Kurultayı düzenledi. Federasyonumuzun kuruluşunun 20. Yıl etkinlikleri kapsamında Rusya Federasyonu Özerk Cumhuriyeti Başkortistan’ın baş şehri Ufa’da bir araya gelen  bine yakın GENÇ metal işçisi “Sendika Biziz” ana temada UAMİF’in kuruluşunun 20. Yılını kutladı.

Federasyonumuz Genel Sekreteri Mehmet Soyupek de  RUSYA’NIN çeşitli bölgelerinden ve diğer Avrasya ülkelerinden gelen genç işçilere hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasının başında yoğunluğundan dolayı toplantıya katılamayan Federasyonumuz Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın selamlarını ve mesajını iletti. Genç İşçilerin çalışma hayatında maruz kaldıkları sorunları ve UAMİF olarak çözüm önerilerini sunan Soyupek; UAMİF’in genç işçilere yönelik projelerini dile getirdi.

1994 yılında kurulan UAMİF’in 20. Yıl kutlama çalışmaları kapsamında ’’Sendika Biziz’’ toplantısının bu kutlamaların başlangıcı olduğunu ifade eden Soyupek;  Biz çalışanlar ve siz gençler olarak dünyanın her tarafında bir araya gelmek zorundayız” dedi. Soyupek konuşmasının devamında şu düşüncelerini dile getirdi:


“Biz sermaye düşmanı değiliz, ama Almanya’da 4.000 dolar maaş alan bir işçinin Başkortistan’da da yüksek maaş alması gerektiğini ifade ediyoruz. Bizler gençlerin bir arada olmasını sağlamak istiyoruz. Sonuçta hedefimiz çalışanların en iyi koşullara sahip olmasını sağlamak. Bunun tek yolu da gençlerin sendikalara sahip çıkması. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ülkeyi kurduktan sonra gençlere emanet etmiştir, biz de sendikaları gençlere emanet ediyoruz, yaşasın gençlik!!!”

Toplantıya katılan Federasyonumuza bağlı sendika genel başkanları ve Başkortistan İşçi sendikaları Konfederasyonu Genel başkanı birer konuşma yaptı. Konuşmalarında birlik ve beraberlik ön plana çıktı. Gençlere verilen önem dile getirildi.

Federasyonumuzun 20. Yıl tanıtım filminin de izlendiği toplantıda Başkortistan’da yaşamakta olan halkların yöresel halk danslarını sergilendi.

Federasyonumuzun 20. Yıl etkinlikleri sempozyum ve diğer etkinliklerle devam edecek.