Güncel Haberler / Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu 20. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde yapılan etkinlikler devam ediyor.

Ermenistan Sanayi Çalışanları Sendikaları İşkolu Birliği ve UAMİF’in ortaklaşa düzenlediği seminer 4 Nisan 2014 tarihinde Ermenistan’ın başkenti Erivan’da gerçekleşti. 75 aktif sendikacının katıldığı seminerde UAMİF’in tarihçesi, dünya sendikal hareketin durumu ve örnekler verilerek sendikal dayanışmanın önemi anlatıldı. Seminere, Genel Sekreterimiz Mehmet Soyupek, Genel Sekreter yardımcılarımız Aleksandr Panıçev ve Turajon Raupov katıldılar. Ermenistan sendikacıları, özellikle Türkiye’de ve Avrupa ülkelerinde uygulanan toplu pazarlık sistemi ve bu ülkelerde yürürlükte olan iş hukuku konularında çok sayıda soru sordular.

UAMİF heyeti Erivan’dan sonra Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e hareket etti. Burada 6 Nisan 2014 tarihinde Gürcistan Dağ-Maden, Metalürji ve Kimya Sanayi İşçileri Sendikasına üye 50 aktif sendikacının katılımıyla eğitim semineri düzenlendi.  Seminerin ikinci kısmında Gürcistan Dağ-Maden, Metalürji ve Kimya sendikasının yakın zamanda toplu sözleşmenin imzalanmasıyla tamamlanan grev süreci konuşuldu. UAMİF üyelerinden gelen destek yazılarının işverene yarattığı etki anlatıldı. Mehmet Soyupek, Sendikanın Genel Başkanı Tamaz Dolaberdize’yi elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik etti.

Sözkonusu seminerler Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu’nun 20. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde organize edilmiştir.