Güncel Haberler / Avrasya Gençleri - Sendikal Hareketin Geleceği

“Harekete Geç! Örgütlen!” konulu Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu Gençlik Forumu 25-28 Mayıs 2017 tarihleri arasında Belarus Cumhuriyeti Başkenti Minsk şehrinde gerçekleşti. Forum, 12 Avrasya ülkesinden 100’den fazla UAMİF genç sendikacısını bir araya getirdi.

Etkinliğe; Federasyon Genel Başkanı Pevrul KAVLAK, Genel Sekreteri İsmail DURSUN, Genel Sekreter Yardımcıları Aleksander PANYCHEV ve Turajon RAUPOV, UAMİF Gençlik Koordinasyon Kurulu Başkanı Tamara VLASENKO, UAMİF Merkez Komite üyeleri – Valerii KUZMICH, Vadim FEDOROV, Assen ASSENOV, Taf KOLECI, Yarema ZHUGAEVICH, Anatoliy KUBRACHENKO, Eldar TADJIBAYEV ve Yusuf Ziya ODABAŞ katılım sağladı.

Forum açılışında konuşma yapan UAMİF Genel Başkanı Pevrul KAVLAK, küreselleşmenin sadece emekçilerin hak ve çıkarlarını tehdit etmekle kalmadığı belirtti. “Daha fazla kar hırsı insanlığı da tehdit altına almıştır. Küresel sermaye, insanı, insan olmaktan çıkarmıştır. Onun için dostlarım, bizim mücadelemiz, sıradan bir hak kavgası değil, insan onurunu, haysiyetini, şerefini koruma mücadelesidir. İnsanı ve insanlığı koruma mücadelesidir.”

“Büyük ama dağınık bir örgütlenme, küresel sermayeye karşı hiçbir işe yaramaz. Onun için merkezi örgütlenme modelini derhal hayata geçirmeliyiz. Çünkü tek vücut olarak hareket etmenin yegâne yolu budur. Hem ulusal sendikalarımızda hem de Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu’nda, merkezi yapıyı güçlendirmeliyiz. Güçlendirmeliyiz ki, güçlerimizi birleştirip, tek bir akıl, tek bir yürek ve tek bir yumruk gibi olalım!”

Forum çerçevesinde UAMİF’ üye sendikaların temsilcileri, gerek ulusal düzeyde gerekse uluslararası düzeyde Federasyon Gençlik Politikasının geliştirilmesi için kendi projelerini sundular. Sunulan projelerin incelenmesinden sonra aktif genç sendika üyeleri kendi teşkilatlarında gençlere yönelik yapılan çalışmaları anlatarak deneyim alışverişi yaptılar, UAMİF Gençlik Politikasının uygulanması için yapılacak etkinlikler üzerinde fikirlerini ortaya koydular.

Önümüzdeki yıllarda, gençleri sendikalara üye yapmak için motivasyonlarını arttırmaya yönelik çalışmalar yanı sıra sendikacı kadrolarını eğitmeye, deneyim alışverişine, bilgilendirme faaliyetlerine ve diğer konulara ağırlık verilecektir.

Forum çerçevesinde yapılan çalışmaların sonucunda bir Sonuç Bildirisi metni hazırlanıp kabul edildi.

Forumun kültürel ve tanıtım programı çerçevesinde katılımcılar, maden ocaklarında çalışan dünyanın en büyük kamyonlarını üreten fabrikayı “BELAZ HOLDİNG”i ziyaret etti, bunun yanı sıra İkinci Dünya Savaşı acılarını unutturmamak adına yapılan “Hatın” anıt kompleksini ziyaret ederek anıtlara çiçek bıraktılar.