Güncel Haberler / Başkortostanlı Sendikacılar Ankara’da

27 Kasım 3 Aralık 2017 tarihleri arasında Başkortostan İşçi Sendikaları Federasyonu temsilcileri, Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu ve Türk Metal Sendikası misafirleri olarak Ankara’da bulundu.

Aralarında, Başkortostan Cumhuriyeti ulusal sendikaları başkanlarının da bulunduğu 11 kişilik heyet UAMİF Genel Merkezini ziyaret etti, Genel Sekreter İsmail Dursun ve Genel Sekreter Yrd. Turajon Raupov ile toplantı yaptı.

Başkortostanlı sendikacılarla yapılan görüşmede Dursun, Federasyon kuruluş tarih ve gerekçesini anlattı, faaliyetleri hakkında bilgi verdi. “UAMİF, Sovyetlerin dağılmasından sonra bağımsızlıklarını yeni kazanan ve piyasa ekonomisi düzenini oturtmaya çalışan ülkelerin sendikaları ile yapılan dayanışmanın eseridir. Avrasya’yı sömürmeye çalışan küresel sermayeye karşı ortak mücadelenin adıdır. Avrasyalı işçi kardeşlerimizin umududur. Bizimle beraber çalışmaya, mücadele etmeye ve bizden destek bekleyen herkese kapımız ve gönlümüz açıktır.”

Heyet başkanı ve Başkortostan Makine İmalat Sanayi İşçileri Sendikası Başkanı İrina İslamova, Ankara’da bulundukları için çok memnun olduklarını belirtti. Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu ve Türk Metal Sendikası ile uzun yıllar boyunca yapılan işbirliği çalışmaları Başkortostan sendikal hareketine önemli katkılar sağladığını altını çizdi.

Kültürel program çerçevesinde misafirler için şehir gezisi düzenlendi. Sendika üyesi işçilerle görüşmek ve sendikanın fabrikalarda yaptığı faaliyetleri yakından görmek amacıyla, heyet Türk Metal Sendikasının örgütlü olduğu Türk Traktör fabrikasını ziyaret etti.

Türk Metal Sendikası eğitim ve sosyal tesislerini ziyaret eden grup, Sendikanın 365 gün sürdürdüğü eğitimler hakkında detaylı bilgi aldı.