Güncel Haberler / UAMİF TACİKİSTAN HEYETİ ANKARA'DA 11.09.2023

Uamif (IEMF) üyelerimiz olan Tacikistan Maden Metalurji ve Jeoloji İşçileri Sendikası ile Devlet Kamu ve Bankacılık Sendikası yetkilileri ülkemize geldiler. Liderimiz, Uamif ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanımız, Saygıdeğer Pevrul Kavlak'ın selamlarını ileterek başladığımız seminer açılış konuşmamızda; Uamif'in tarihsel gelişimi, Uamif ve Türk Metal Sendikası'nın Çağdaş Sendikacılık deneyimleri, Türkiye Ekonomisi, Dünya genelinde çalışma yaşamındaki güncel notlar ile faaliyetlerimiz hakkında genel bilgiler paylaştık. Tacikistanlı kardeşlerimiz eğitim programları sonrasında cuma günü ülkemizden ayrılacaklar.

 

Tacikistan'dan ülkemize gelen Uamif (IEMF) üyesi kardeşlerimiz, Türk Metal Sendikamızın Ankara Şubesi'nin örgütlü olduğu, Başkentimizde faaliyette bulunan Türk Traktör A.Ş. İşletmesini ziyaret ettiler. Modern üretim tesisini, çağdaş sendikal yaklaşımımızı ve kaliteli Türk işçiliğini yerinde görme imkanı elde eden konuklarımız adına, Türk Metal Sendikası Ankara Şubemize ve Türk Traktör A.Ş. Fabrikamızın yetkililerimize çok teşekkür ediyoruz.

Ankara Türk Traktör A.Ş. Fabrikamızı ve ardından Konya Mevlana Celalettin-Rumi Müzesi’ni ziyaret ettiler. Bugün sertifikalarını Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mesut Erdem ile birlikte takdim ettik. Liderimiz, Genel Başkanımız Saygıdeğer Pevrul Kavlak’ın Önderliğindeki Teşkilatımızın, 60 yıllık deneyimlerini ve başarılarını Uluslararası platformda dostlarımızla paylaşmanın haklı gururunu yaşadık.