Toplantılar / Federasyonun ismini gündeme getirmeliyiz!

Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu (UAMİF) İcra Kurulu Toplantısı Didim Büyük Anadolu Resort Otel’de yapıldı. Toplantıya UAMİF Genel Başkanı Pevrul Kavlak, UAMİF Genel Sekreteri Mehmet Soyupek, UAMİF Genel Başkan Yardımcıları  Azerbaycan’dan Ali Günbatov Kazakistan’dan Asilbek Nuralin Rusya’dan Andrey Fefelov ve Genel Sekreter Yardımcıları Alexander Paniçev ve Turajan Raufpov katıldılar.

Toplantının gündeminde UAMİF’in bölgelerde düzenleyeceği eğitim projeleri yer aldı. Bu  konuda üye ülkelerin istedikleri konularda eğitim düzenleyeceği belirtildi. Toplantı gündeminin ikinci maddesi federasyona üye sendikaların üyelik aidatlarının ödeme konusu görüşüldü. Ayrıca son gündem maddesi olarak da bir sonraki Merkez Komite Toplantısı’nın yeri belirlendi.  Alınan kararla Kazakistan Başkenti Astana’da toplantının yapılması  kararlaştırıldı.

Gündem maddelerini kapsayan konularda genel bir değerlendirme yapan UAMİF Genel Başkanı Pevrul Kavlak Uluslar arası sendikal harekette UAMİF’in varoluşunun çok önemli olduğu belirterek “üye sendikalar olarak daha aktif bir şekilde faaliyet göstermemiz gerekir” dedi. Bunun için Avrasya Sendikaları olarak ülkelerimizde güçlü sendikal yapıyı ön plana çıkarmalıyız diyen Kavlak; “ayrıca ülkemizde düzenleyeceğimiz eğitim projelerinde meşhur ve saygın olan eğitim konuları ile ortak anlaşmalar yaparak Avrasya Federasyonu’nun ismini  gündeme getirmeliyiz. Bu faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için Federasyon yönetimi olarak elimizden geleni yapacağız” dedi.