Faaliyetler / Ukraynalı Sendikacılar Türkiye’de…

Avrasya Metal İşçileri Federasyonu’nun üye ülke çalışanlarına verdiği eğitimler aralıksız devam ediyor. 2011 yılı Ekim ayının ilk haftası Kırgız Sendikacıları ağırlayan Avrasya Metal İşçileri Federasyonu Genel Merkezi, 17-23 Ekim tarihleri arasında da Ukrayna Metalurji ve Madencilik Sendikası’na üye 26 işçiyi ağırladı.



19 Ekim 2011’de Federasyon Genel Merkezinde gerçekleştirilen eğitim programının açış konuşmasını Avrasya Metal İşçileri Federasyonu Genel Sekreteri Mehmet Soyupek yaparken, Federasyon Genel Sekreter Yardımcısı Turajon Raupov da açılışta yerini aldı.

Eğitimin açış konuşmasını yapan Genel Sekreter Mehmet Soyupek konuşmasında dünya sendikalarının son dönemde içerisinde bulunduğu durumu değerlendirirken “Türk Metal milli tip sendikacılık çerçevesinde dünya sendikalarına örnek olacak uygulamaları gerçekleştirdi” dedi. Soyupek, konuşmasında Türk Metal’in son dönemlerde dünya sendikalarına örnek olacak bir tesisleşmeye gittiğini ve yine aynı dönemde yine dünya sendikacılığına örnek olacak teşkilatlanma çalışmalarını gerçekleştirdiğini söyledi. Soyupek konuşmasının devamında Avrasya Coğrafya’sını değerlendirdi. Konuşmasından sonra da Ukraynalı sendikacıların sorularını cevapladı.